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Registros recuperados : 175 | |
4. | | PACOVA, B. E. V.; CANDAL NETO, J. F.; GUIDONI, A. L.; SANTOS, A. F. dos; VARGAS, A. A. T.; DESSAUNE FILHO, N. Adaptação e estabilidade fenotípica de cultivares de feijão preto no Estado do Espírito Santo. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 22, n. 5, p. 491-500, maio 1987. Título em inglês: Adaptability and phenotypical stability of black bean cultivars in Espírito Santo State, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | ARAÚJO, A. P. de; DALLA COSTA, O. A.; ROÇA, R. de O.; GUIDONI, A. L.; ATHAYDE, N. B.; CIOCCA, J. R. P. Avaliação do jejum de suínos no período pré-abate na região sul do Brasil. In: CONGRESSO SUL BRASILEIRO DE AVICULTURA, SUINOCULTURA E LATICINIOS, 2., Bento Gonçalves, 2010. Feira de equipamentos, serviços e tecnologias: resumos... Bento Gonçalves: AVISULAT, 2010. Disponível em:. Acesso em: 16 dez 2010. Projeto/Plano de Ação: 03.08.60800-01. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. | | DALLA COSTA, O. A.; ARAÚJO, A. P. de; ROÇA, R. de O.; GUIDONI, A. L.; ATHAYDE, N. B.; CIOCCA, J. R. P.; RENUNCIO, E.; HOLDEFER, A. C.; LORENZETTI, A. M.; DIESEL, T. A.; DALLA COSTA, F. A. Avaliação do manejo pré-abate de suínos em frigoríficos brasileiros. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2015. 10 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 524). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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16. | | FILHO, R. C. B.; PRASTISSOLI, D.; NAVA, D. E.; MONTE, F. G.; GUIDONI, A. L.; POLANCZYK, R. A. Biologia de Pachycoris torridus (Hemiptera: Scutelleridae) em diferentes hospedeiros. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 24., 2012, Curitiba. SEB - 40 anos de avanços da Ciência Entomológica Brasileira. Curitiba: SEB, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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17. | | BORGES FILHO, R. C.; NAVA, D. E.; PRATISSOLI, D.; GUIDONI, A. L.; MONTE, F. G.; POLONCZYK, R. A.; LOIÁCONO, M. S. Biologia em diferentes temperaturas e exigências térmicas de Telenomus pachycoris (Hymenoptera: Scelionidae) em ovos de Pachycoris torridus (Hemiptera: Scutelleridae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 13., 2013, Bonito, MS. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. SICONBIOL. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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19. | | LIMA, G. J. M. M. de; SINGER, J. da M.; GUIDONI, A. L.; ANDRADE, D. de; BELLAVER, C. Classificaçao do milho, quanto à composição em alguns nutrientes, através do emprego de análise de conglomerados. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 23., 2000, Uberlândia, MG. Resumos. Uberlândia, MG: ABMS, 2000. p. 318. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 175 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/03/2012 |
Data da última atualização: |
02/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
ARRUDA, C. E. de M.; DIAS, N. da S.; BLANCO, F. F.; SOUSA NETO, O. N. de; FERREIRA NETO, M. |
Afiliação: |
CARLOS EDUARDO DE MOURA ARRUDA, UFERSA; NILDO DA SILVA DIAS, UFERSA; FLAVIO FAVARO BLANCO, CPAMN; OSVALDO NOGUEIRA DE SOUSA NETO, UFERSA; MIGUEL FERREIRA NETO, UFERSA. |
Título: |
Bell pepper cultivation with brine from brackish water desalination. |
Título original: |
Cultivo do pimentão com rejeito da dessalinização de água salina. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Caatinga, Mossoró, v. 24, n. 2, p. 197-201, abr./jun. 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In desalination process, besides the potable water, highly salty and pollutant water (brine) is generated, which can be used for producing crops since it is carefully monitored. In order to test this hypothesis, bell pepper plants, cv. 'Margarita', were grown in coconut fiber substrate under greenhouse and were irrigated with nutrient solutions prepared with tap water, brine from desalination plant, and its dilution with tap water at 75, 50 and 25%, giving a range of electrical conductivities of the nutrient solution (ECs) of 2.6, 3.1, 6.6, 10.0 and 12.2 dS m-1 after the dilutions and fertilizers addition. Completely randomized blocks design was used with 5 treatments (salinity levels of the nutrient solutions) and six replications. Leaf area, number of marketable fruit, total and marketable yield were reduced with ECs increase. The marketable yield of bell pepper 'Margarita' reduced 6.3% for each unitary increase of ECs above 2.6 dS m-1 (threshold salinity) and the results suggest that in hydroponic system, the reduction of marketable yield with increasing ECs is promoted by reduction of the number of fruits per plant instead of a reduction of fruit mean weight. |
Palavras-Chave: |
Hidroponia; Tolerância à salinidade. |
Thesagro: |
Capsicum Annuum; Impacto Ambiental. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/56185/1/CultivoPimentaoFlavioBlanco.pdf
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Marc: |
LEADER 01900naa a2200229 a 4500 001 1919874 005 2022-06-02 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARRUDA, C. E. de M. 240 $aCultivo do pimentão com rejeito da dessalinização de água salina. 245 $aBell pepper cultivation with brine from brackish water desalination. 260 $c2011 520 $aIn desalination process, besides the potable water, highly salty and pollutant water (brine) is generated, which can be used for producing crops since it is carefully monitored. In order to test this hypothesis, bell pepper plants, cv. 'Margarita', were grown in coconut fiber substrate under greenhouse and were irrigated with nutrient solutions prepared with tap water, brine from desalination plant, and its dilution with tap water at 75, 50 and 25%, giving a range of electrical conductivities of the nutrient solution (ECs) of 2.6, 3.1, 6.6, 10.0 and 12.2 dS m-1 after the dilutions and fertilizers addition. Completely randomized blocks design was used with 5 treatments (salinity levels of the nutrient solutions) and six replications. Leaf area, number of marketable fruit, total and marketable yield were reduced with ECs increase. The marketable yield of bell pepper 'Margarita' reduced 6.3% for each unitary increase of ECs above 2.6 dS m-1 (threshold salinity) and the results suggest that in hydroponic system, the reduction of marketable yield with increasing ECs is promoted by reduction of the number of fruits per plant instead of a reduction of fruit mean weight. 650 $aCapsicum Annuum 650 $aImpacto Ambiental 653 $aHidroponia 653 $aTolerância à salinidade 700 1 $aDIAS, N. da S. 700 1 $aBLANCO, F. F. 700 1 $aSOUSA NETO, O. N. de 700 1 $aFERREIRA NETO, M. 773 $tRevista Caatinga, Mossoró$gv. 24, n. 2, p. 197-201, abr./jun. 2011.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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